040 304 0000

Arkisto

joulukuu 21, 2022

1.1.2023 alkaen Covid- 19 ohjeet muuttuvat!

THL on päivittänyt yleisiä koronaohjeita. Covid-19 on yksi virus muiden joukossa, joten töihin, kouluun ja varhaiskasvatukseen voi mennä kun on työkuntoinen. Jos sairastut, pysy kotona, kunnes oireet ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa.

Enää ei ole kehotusta olla poissa töistä koronan takia 5 vrk. Jos tunnet itsesi terveeksi, voi saa palata töihin aiemmin.

Sama koskee lapsia. Päivähoitoon ja kouluun voi palata, kun oireet ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa.

THLn tiedote 20.12.2022:  https://thl.fi/fi/-/huomioi-hengitystieinfektioiden-ehkaisy-myos-jouluna-ja-uutena-vuotena-thl-paivitti-koronaohjeistuksiaan

Flunssaoireisena sote-alan työntekijänä voit tehdä kotitestin tai käydä virallisessa näytteenotossa.  Testin tulos ei kuitenkaan vaikuta töihin palaamiseen. Töihin voit palata, mikäli oireet ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa eli toimitaan kuten muissakin hengitystieinfektioissa.

31.12.2022 saakka voit hakea Kelalta halutessasi tartuntatautipäivärahaa, johon Kela vaatii virallisen koronatestin vastauksen ja SVA-todistuksen. 1.1.2023 lähtien noudatetaan normaalia hengitystieoireiden sairauspoissaolokäytäntöä. Työterveyshuoltoon voit hakeutua mikäli tilanteesi sitä vaatii.


Arkisto